Links


Weersoftware

Cumulus

Engelstalige forum-site. Cumulus is geavanceerde weersoftware ontworpen voor gebruik met verschillende weerstations.
Het biedt real-time gegevensverzameling, monitoring en rapportage van weeromstandigheden. De software stelt gebruikers in staat om historische weergegevens te analyseren en te visualiseren via grafieken en tabellen. Cumulus ondersteunt tevens het uploaden van weergegevens naar online diensten, waardoor gebruikers hun gegevens kunnen delen met een breder publiek.

Weerinstituten

KNMI

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) is het nationale instituut voor weer, klimaat en seismologie in Nederland. Het KNMI, opgericht in 1854, bevindt zich in De Bilt.

KMI

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) is het nationale instituut voor weerkunde, klimaatkunde en geofysica in België. Opgericht in 1913 en gevestigd in Ukkel.

Weernetwerken


De data van Weerstation De Hout Alkmaar wordt verstuurd naar de volgende nationale en internationale weernetwerken:

Het Weer Actueel

Het Weer Actueel is een Nederlandse website die zich richt op actuele weersinformatie.
HWA biedt een platform waarop Nederlandse en Belgische bezitters van een eigen weerstation weerobservaties kunnen delen. Gebruikers kunnen via een forum met elkaar communiceren en zo hun ervaringen delen.

Weer Observatie Website

WOW-NL staat voor "Weer Observatie Website Nederland".
Het is een KNMI-platform dat gebruikers in staat stelt om weerobservaties te delen en te bekijken, specifiek gericht op Nederlandse weerdata. WOW-NL biedt een gemeenschapsgerichte benadering van het delen en begrijpen van het weer in Nederland.

Weather Observations Website

Weather Observations Website (WOW) van het Britse 'Met Office' stelt gebruikers over de hele wereld in staat om weerobservaties te delen en te bekijken. Het biedt gedetailleerde weerinformatie en ondersteunt bijdragen van lokale weerstations.

Weather Underground

Weather Underground van het Amerikaanse 'The Weather Company' biedt nauwkeurige weerdata en voorspellingen. Gebruikers kunnen weerinformatie delen en toegang krijgen tot lokale weerstations over de hele wereld.

Personal Weather Stations

Personal Weather Stations (PWS) van het internationale 'Vaisala Xweather' is een netwerk van particuliere weerstations die lokale weergegevens delen. Gebruikers kunnen real-time weerdata bekijken en bijdragen met hun eigen weerstations.

Weerforums

Cumulus

WXforum.net is een onafhankelijk engelstalig forum voor weerstation-enthousiasten.

Cumulus

Het “Weather-Watch” forum is een engelstalige online gemeenschap waar mensen discussiëren over verschillende weersgerelateerde onderwerpen. Het is een plek waar liefhebbers van het weer, meteorologen en iedereen met een interesse in het weer samenkomen om informatie, ideeën en inzichten te delen.